Składniki:
dowolny filet z ryby, ale nie kostka, mrożona włoszczyzna krojona w paski, czosnek, cytryna, przyprawa do ryb, sos sojowy
Jak przyrządzić?
Filety rybne skropić cytryną i sosem pesto, posypać przyprawą do ryb i wyciśniętym czosnkiem (jeżeli to możliwe, pozostawić na jakiś czas). W naczyniu do gotowania na parze ułożyć przyprawione filety, na wierzchu przykryć włoszczyzną mrożoną, wszysko lekko posolić i skropić sosem sojowym (jasnym). Gotować 15-20 min.
Potrzebne przybory:
garnek do gotowania na parze
Jak podawać?
Na półmisku, możena polać białym lub serowym sosem.
Uwagi:
Potrawa szybka w przygotowaniu, smaczna i zdrowa.Można podać z ryżem lub ziemniakami i białym lub serowym sosem.
Kategoria dania | Dania rybne |
---|---|
Czas przygotowania | 15 min. |
Trudność | prosty |
Kaloryczność | niska |
Autor | kasia |