Dietkowe obżarstwo

Przepis kulinarny

Składniki:

filet z kurczaka, brokuły, fasolka szparagowa, marchewka, czerwona papryka, cukinia, czosnek, oliwa z oliwek

Jak przyrządzić?

Filet pokroić w kosteczkę i usmażyć (poddusić) z rozmiażdżonym czosnkiem na oliwie. Na parze udusić wszystkie warzywa - pokroić można różnie bądź zetrzeć na tartce. Wymieszać kurczaka z warzywami - ciut razem poddusić, żeby wymieszały się smaki. Podawać na ciepło (ale smaczne jest też na zimno).

Potrzebne przybory:

garnek do gotowania na parze, patelnia (lub wok), nóż, wyciskacz do czosnku, deska, drewniana łyżka

Jak podawać?

Dowolnie.

Uwagi:

Danie to można jeść nawet 3 razy dziennie - jest lekkostrawne, niskokaloryczne, dostarczające dużo witamin i innych niezbędnych w codziennej diecie składników.Można zaryzykować stwierdzenie, że jest to danie odchudzające, a z całą pewnoscią nie jest tuczące!!!Ilość warzyw i proporcje można modyfikować zależnie od upodobań, ale wskazane jest użycie wszystkich wymienionych.

0.00
0 głosów
Dane szczegółowe
Kategoria daniaDania z drobiu
Czas przygotowania20 min.
Trudnośćprosty
Kalorycznośćniska
Autormonika seredyńska

Dietkowe obżarstwo: Podobne przepisy

Dietkowe obżarstwo: wypróbuj również

Powiązane Tematy