Składniki:
listki cykorii, kawałki białej ryby (dowolnie - osobiście polecam solę), cytryna, przyprawa do ryb,
mieszanka warzywna mrożona (kalafior, brokuły, marchew, fasolka szparagowa)
Jak przyrządzić?
Rybę posolić, skropić cytryną, odstawić do nasiąknięcia.Posypać przyprawą do ryb i poukładać na listkach cykorii jak w łódeczki, wstawić do parowaru na ok. 10-15 min.Następnie na wyższy poziom poukładać warzywa, po około 3-5 min wyjąć.Smacznego!
Potrzebne przybory:
nóż, deska do krojenia ryby, talerz do podania potrawy
Jak podawać?
Rybę ułożyć na środku dużego talerza, a dookoła utworzyć wianuszek z warzyw.
Uwagi:
Parowanie ryby zależne jest od grubości kawałków - jeżeli cieńsze, odpowiednio krócej.Mieszanka warzywna może być dowolna, drobniej pokrojone warzywa również krócej gotować.
Kategoria dania | Dania rybne |
---|---|
Czas przygotowania | 15 min. |
Trudność | prosty |
Kaloryczność | niska |
Autor | Kinga |