Indyczek

Przepis kulinarny

Składniki:

100 g piersi indyka,
2 średnie pomidory,
2 cebule ze szczypiorem,
3-4 różyczki brokułów,
2 łyżeczki oliwy z oliwek,
2 kostki bulionu warzywnego,
przyprawy do smaku

Jak przyrządzić?

Indyka kroimy na małe kawałeczki, podsmażamy na oliwie z oliwek (można obsypać dobrymi przyprawami do smaku). Do podsmażonego indyka dodajemy pomidory pokrojone w kosteczkę, cebulę i posiekany szczypior, na końcu brokuły i przyprawy. Wszystko razem podsmażamy krótko i dodajemy bulion warzywny i dusimy jakieś 5 minut, aż warzywa będą miękkie.

Jak podawać?

Tak przygotowanego indyczka podajemy z ryżem.

0.00
0 głosów
Dane szczegółowe
Kategoria daniaDania z drobiu
Czas przygotowania15 min.
Trudnośćprosty
Porcje4
Kalorycznośćniska
AutorAsiorek

Indyczek: Podobne przepisy

Powiązane Tematy