Składniki:
100 g piersi indyka,
2 średnie pomidory,
2 cebule ze szczypiorem,
3-4 różyczki brokułów,
2 łyżeczki oliwy z oliwek,
2 kostki bulionu warzywnego,
przyprawy do smaku
Jak przyrządzić?
Indyka kroimy na małe kawałeczki, podsmażamy na oliwie z oliwek (można obsypać dobrymi przyprawami do smaku). Do podsmażonego indyka dodajemy pomidory pokrojone w kosteczkę, cebulę i posiekany szczypior, na końcu brokuły i przyprawy. Wszystko razem podsmażamy krótko i dodajemy bulion warzywny i dusimy jakieś 5 minut, aż warzywa będą miękkie.
Jak podawać?
Tak przygotowanego indyczka podajemy z ryżem.
Kategoria dania | Dania z drobiu |
---|---|
Czas przygotowania | 15 min. |
Trudność | prosty |
Porcje | 4 |
Kaloryczność | niska |
Autor | Asiorek |