Jarzyna z jajem

Przepis kulinarny

Składniki:

pół kalafiora,
pół brokuła,
1 por,
3 marchewki,
30 dag mrożonej fasolki szparagowej,
2 łyżki oliwy,
sól i pieprz,
4 jajka,
1 łyżka masła,
natka

Jak przyrządzić?

Brokuły i kalafior podzielić na różyczki i wrzucić do szybkowaru, gotować ok. 5 min razem z fasolką i marchewką i resztą warzyw. Następnie przesmażyć, podlać wrzątkiem, dusić 5-10 min, przyprawić. Na drugiej patelni usmażyć jaja sadzone i oprószyć przyprawami, podawać z warzywami.

Jak podawać?

Z jajem:)

0.00
0 głosów
Dane szczegółowe
Kategoria daniaDania wegetariańskie
Czas przygotowania20 min.
Trudnośćprosty
Porcje4
Kaloryczność230 kcal
Przybliżony koszt10 zł
Autoragata

Jarzyna z jajem: Podobne przepisy

Jarzyna z jajem: wypróbuj również

Powiązane Tematy