Składniki:
pół kalafiora,
pół brokuła,
1 por,
3 marchewki,
30 dag mrożonej fasolki szparagowej,
2 łyżki oliwy,
sól i pieprz,
4 jajka,
1 łyżka masła,
natka
Jak przyrządzić?
Brokuły i kalafior podzielić na różyczki i wrzucić do szybkowaru, gotować ok. 5 min razem z fasolką i marchewką i resztą warzyw. Następnie przesmażyć, podlać wrzątkiem, dusić 5-10 min, przyprawić. Na drugiej patelni usmażyć jaja sadzone i oprószyć przyprawami, podawać z warzywami.
Jak podawać?
Z jajem:)
Kategoria dania | Dania wegetariańskie |
---|---|
Czas przygotowania | 20 min. |
Trudność | prosty |
Porcje | 4 |
Kaloryczność | 230 kcal |
Przybliżony koszt | 10 zł |
Autor | agata |