Składniki:
mrożonka jarzynowa - np. leczo, grzyby świeże lub mrożone, 2 średnie cebule, zupa brokułowa w proszku, zielona pietruszka, przyprawy.
Jak przyrządzić?
Mrożone grzyby i mrożonkę jarzynową wrzucamy do rondla i podlewamy wodą - powoli gotować pod przykryciem, cebulę kroimy w kostkę, wrzucamy na patelnię i szklimy na oliwie z oliwek. Po zeszkleniu cebulki dorzucamy ją do gotujących się warzyw z grzybkami, sprawdzamy miękkość warzyw i grzybów, dodajemy przypraw - lubczyku, majeranku, pieprzu - do smaku. W rondelku gotujemy zupę brokułową z torebki - po ugotowaniu łączymy z warzywami i grzybami. Uwaga! Potrawy nie solimy przed dodaniem zupy w proszku. Serwujemy z ryżem lub makaronem.
Uwagi:
Wariacje:Potrawę można przygotować również z podsmażoną kiełbaską, boczkiem lub mięsem.Dobra jest również z samymi warzywami.
Kategoria dania | Dania wegetariańskie |
---|---|
Czas przygotowania | 45 min. |
Trudność | prosty |
Autor | Majka |