Składniki:
pół szklanki ryżu, pierś kurczaka, pół puszki kukurydzy, 3-4 liście sałaty, kiełki rzeżuchy, mrożona fasolka szparagowa, łyżka oliwy z oliwek, sól, pieprz
Jak przyrządzić?
Mrożoną fasolkę szparagową ugotować na parze, pierś kurczaka ugotować na parze i pokroić w kostkę, dodać kukurydzę, liście sałaty, kiełki rzeżuchy, ugotowany ryż na sypko. Przyprawić solą i pieprzem, polać łyżką oliwy z oliwek.
Potrzebne przybory:
garnek do gotowania na parze, deska do krojenia, półmisek
Jak podawać?
Można podać sałatkę jako jedno danie w salaterkach lub jako dodatek do dań mięsnych.
Kategoria dania | Sałatki i dania z warzyw |
---|---|
Czas przygotowania | 20 min. |
Trudność | prosty |
Porcje | 4 |
Kaloryczność | 120 |
Przybliżony koszt | 10 zł |
Autor | EWA |