Składniki:
fasola szparagowa, marchewka pokrojona w słupki, kilka różyczek kalafiora, cukinia pokrojona w plastry, brokuły, 3 ząbki czosnku, 2 łyżeczki sosu sojowego, 2 łyżeczki soku z cytryny, pieprz, starty parmezan
Jak przyrządzić?
Do garnka do gotowania na parze włożyć kilka strąków fasoli, marchewki pokrojone w słupki, kilka różyczek kalafiora. Gotować 3 min. Dodać cukinię pokrojoną w plastry, brokuły, pokrojony kalafior i gotować kolejne 2 min. Warzywa przełożyć na talerz. Przygotować sos: zmiksować 3 ząbki czosnku, 2 łyżeczki sosu sojowego, 2 łyżeczki soku z cytryny, świeżo zmielony pieprz. Warzywa polać sosem, posypać 2 łyżkami startego sera cheddar i parmezanem, przykryć folią aluminiową. Odkryć przed podaniem.
Potrzebne przybory:
nóż, garnek do gotowania na parze
Uwagi:
Polecane dla osób dbających o linię. Bardzo smaczne i nietuczące.
Kategoria dania | Dania wegetariańskie |
---|---|
Czas przygotowania | 20 min. |
Trudność | prosty |
Porcje | 2 |
Kaloryczność | niska |
Przybliżony koszt | 10 zł |
Autor | Ewelina |