Amur po admiralsku - Przepis

Przepis kulinarny

Składniki:

1 kg amura,
35 dag włoszczyzny bez kapusty,
15 dag sosu majonezowego,
100 ml śmietany gęstej,
20 ml białego wytrawnego wina,
15 dag pomarańczy,
15 dag cytryn,
10 dag pomidorów,
sól,
pieprz,
cukier i sok z cytryny do smaku.

Jak przyrządzić?

Oczyszczoną i wypatroszoną rybę umyć, przekroić wzdłuż na połówki, usuwając kości kręgosłupa, pokroić ukośnie na porcje. Warzywa umyć, obrać, opłukać. Przygotować w naczyniu do gotowania na parze, pod koniec parowania włożyć rybę i przyprawy. Ugotowaną rybę wystudzić, następnie wyjąć, ułożyć na półmisku. Pomidory, cytryny i pomarańcze umyć, sparzyć, obrać ze skórki, pokroić w cząstki, połączyć z majonezem, winem i śmietaną, doprawić do smaku, polać rybę i udekorować. Pyszne!

Jak podawać?

Z ziemniakami:)

0.00
0 głosów
Dane szczegółowe
Kategoria daniaDania rybne
Czas przygotowania30 min.
Trudnośćprosty
Porcje4
AutorZbyszek

Amur po admiralsku: Podobne przepisy

Powiązane Tematy