Składniki:
pierś kurczaka, masło, kilka ząbków czosnku, brokuły, marchew, ziemniaki (słodkie lub białe), sól, pieprz
Jak przyrządzić?
Pierś kurczaka myjemy i kroimy wzdłuż, następnie klepiemy, aby uzyskać jak największą powierzchnię, solimy. Masło mieszamy z kilkoma wyciśniętymi ząbkami czosnku (według uznania) i kładziemy po łyżeczce na środek kurczaka, po czym zawijamy w rulonik. Tak przygotowane ruloniki możemy (lecz nie musimy) zawinąć w folię aluminiową, dookoła układamy obrane warzywa - ziemniaki, marchew, brokuły i wszystko to gotujemy na parze.
Jak podawać?
Na rogu talerza poukładaj ruloniki, a dookoła warzywa, do smaku można polać je dressingiem lub jogurtem naturalnym z odrobiną: soli, pieprzu i musztardy. Smacznego!
Kategoria dania | Dania z drobiu |
---|---|
Czas przygotowania | 40 min. |
Trudność | średni |
Kaloryczność | niska |
Autor | Ewka |