Składniki:
1 awokado, 1 pomidor, 1 ogórek zielony, sałata (najlepiej fioletowa), cyrtyna, sól, pieprz, 2 łyżki majonezu (moze być jogurt naturalny), 2 łyżki oliwy z oliwek
Jak przyrządzić?
Awokado obrać i pokroić w kostkę, pomidor i ogórek też pokroić, sałatę umyć i poszarpać na małe kawałki, razem połączyć. Zrobić sos z majonezu, oliwy, dodać troszkę soku z cytryny, sól i pierz. Wszystko razem połączyć. Smacznego!
Potrzebne przybory:
nóż, miska
Jak podawać?
Jako przystawka lub danie na kolację.
Uwagi:
Można zamiast soku z cytryny dodać sok z pomarańczy.
Kategoria dania | Sałatki i dania z warzyw |
---|---|
Czas przygotowania | 20 min. |
Trudność | bardzo trudny |
Porcje | 4 |
Kaloryczność | niska |
Przybliżony koszt | 15 zł |
Autor | Marzena |