Składniki:
1 filet z kurczaka, 100 g ryżu, 1 marchewka, 1 pietruszka, 1 cebula, mały por, 6 pieczarek, zielona pietruszka, koncentrat pomidorowy, 300 ml bulionu warzywnego, sól, pieprz do smaku
Jak przyrządzić?
Filet z kurczaka, marchewkę, pietruszkę, pieczarki ugotować na parze, pokroić w słupki, wrzucić do rondla. Ugotować ryż w lekko osolonej wodzie, wrzucić do rondla. Cebulę pokroić w drobną kostkę, por w krążki, wrzucić do rondla. Wlać bulion, dodać koncentrat pomidorowy (ok. 2 łyżek), dusić ok. 10 min, przyprawić solą i pieprzem do smaku. Gotowe.
Potrzebne przybory:
garnek z wkładką do gotowania na parze i inne
Jak podawać?
Potrawa jest dość luźna, więc polecam podawanie w miseczkach.
Kategoria dania | Dania główne |
---|---|
Czas przygotowania | 25 min. |
Trudność | prosty |
Porcje | 2 |
Kaloryczność | średnia |
Przybliżony koszt | 6 zł |
Autor | Monika |