Sk艂adniki:
1. ugotowane ziemniaki - 1kg
2. szynka lub kielbasa - 20dkg
3. ser zolty - 30 dkg
4. zielenina (natka pietruszki i inne)
5. przyprawy do smaku (wegeta)
6. smietana + sos do salatek, np. Knorra (suchy w torebce).
Jak przyrz膮dzi膰?
Kroimy ziemniaczki na talarki, ukladamy najlepiej w pojemniczku nadajacym sie do piekarnika, kroimy ser i szynk臋 na chude plasterki, zielenine dodajemy do smietany razem z sosem Knorra.Po przygotowaniu WSZYSTKIEGO ukladamy w nastepujacy sposob ziemniaczki na to ser szynka polac smietanka (przygotowana wczesniej) i znow ziemniaczki .... tak zeby powstaly warstwy, na wierzchu ukladamy duzo sera wkladamy do piekarnika w brytwannie piec az do roztopienia sie calkowicie sera - smacznego
Potrzebne przybory:
Brytwanka, piekarnik.
Jak podawa膰?
Najlepiej smakuje z miesem z grilla lub samo, bo w srodku juz jest szynka lub kielbaska; oczywiscie dla wegetarian moze nie byc tego w srodku.
Uwagi:
Mozna zamiast smietany uzyc jogutru; bedzie badziej dietetycznie.
Kategoria dania | Dania g艂贸wne |
---|---|
Czas przygotowania | 25 min. |
Trudno艣膰 | prosty |
Porcje | 20 |
Przybli偶ony koszt | 15 z艂 |
Autor | Morlinka |