Bakłażany faszerowane a mi manera - Przepis

Przepis kulinarny

Składniki:

- 2 równej dlugosci i grubosci baklazany,
- mieso mielone,
- sól,
- pieprz czarny mielony,
- bulka tarta,
- olej do smazenia,
- wino wytrawne biale,
- woda,
- czosnek.

Jak przyrządzić?

Baklazany umyc przekroic na 2 równe polówki,srodki wydrazyc lyzeczka,zostawiajac troche miazszu.Mieso wymieszac ze zmielonymi srodkami z baklazanu, przepuszczonym przez praske czosnkiem, sola i pieprzem.Nakladac w srodek baklazanów do wyrównania z wysokoscia warzywa.Posypac wierzch równimiernie bulka tarta i przyklepac.Smażyc nadzieniem do dolu na zloty kolor,odwrócic podlac winem,gdy wyparuje alkohol dodac wody,przykryc i dusic do miekkosci baklazanów.

Potrzebne przybory:

Deseczka, nóz, lyzeczka, patelnia, ew. nitka do zwiazania.

Jak podawać?

Na cieplo z ziemniaczkami w calosci polana wlasnym sosikiem.

Uwagi:

Dla smakoszy sera przed koncem duszenia posypac obficie serkiem.

0.00
0 głosów
Dane szczegółowe
Kategoria daniaDania główne
Czas przygotowania25 min.
Trudnośćbardzo trudny
Porcje4 porcje
Kalorycznośćdużo
Autornoa

Bakłażany faszerowane a mi manera: Podobne przepisy

Bakłażany faszerowane a mi manera: wypróbuj również

Powiązane Tematy