Składniki:
Brokuły - najlepiej swieże, 2 sztuki, ale mogą tez być mrożone, kilka ząbków czosnku, ser żółty
Jak przyrządzić?
Brokuły lekko podgotować w osolonej ciut wodzie, poukładać w posmarowanym troszkę masłem naczyniu żaroodpornym, posypać rozdrobnionym czosnkiem (dość mocno) i posypać tartym żółtym serem, zapiekać ok. 20 min, aż ser się rozpuści.
Potrzebne przybory:
wyciskarka do czosnku
Jak podawać?
Jako przystawkę. Lepiej na ciepło, ale po wystygnięciu też smakuje.
Uwagi:
Nie należy rozgotowywać brokułów...
Kategoria dania | Dania wegetariańskie |
---|---|
Czas przygotowania | 20 min. |
Trudność | prosty |
Porcje | 4-5 |
Kaloryczność | niska |
Przybliżony koszt | 10 zł |
Autor | Edyta |