Składniki:
pól kilo schabu bez kości, dwie kremówki 12% małe, dwie zupy cebulowe
Jak przyrządzić?
Schab pokroić na kawałki 5-6 sztuk, trochę je otłuc (ale nie jak na kotlety), dwie kremówki wlać i wymieszać je z dwiema zupami cebulowymi (Knorra)- to będzie sos.Kawałki schabu zanurzyć w przygotowanym sosie, włożyć do brytfanki lub innego naczynia żaroodpornego i dusić w piekarniku (bez przykrycia) ok. godziny.Wyjdzie świetna biała pieczeń z b. dobrym sosem.Nic nie trzeba przyprawiać.
Jak podawać?
Jako drugie danie, do ziemniaczków i sałatki.
Uwagi:
Zastanawiam się, czy wyszłoby to na parze?
Kategoria dania | Dania główne |
---|---|
Czas przygotowania | 60 min. |
Trudność | prosty |
Porcje | 5-6 |
Autor | Kasia |