Farsz, pasta - Przepis

Przepis kulinarny

Składniki:

pierś kurczaka,
szpinak,
czosnek,
oliwa z oliwek

Jak przyrządzić?

Pierś kurczaka gotujemy z przyprawami na parze,szpinak smażymy z czosnkiem prasowanym na oliwie z oliwek.Pierś kurczaka mielimy razem ze szpinakiem,solimy i pieprzymy, dodajemy przyprawy opcjonalnie, co kto lubi...

Jak podawać?

Najlepiej kolorowo :) zielony już jest, więc odrobina papryczki czy pomidora mile połechce oczy.

Uwagi:

Otrzymaną pastę stosujemy:po dodaniu jajka - do pulpecików leciutkich gotowanych na parze albo w lekkim sosie bulionowym,jako nadzienie do naleśników (pycha!),do smarowania pieczywa,jako farsz do zrazów itp.,itd. wg wyobraźni.

0.00
0 głosów
Dane szczegółowe
Kategoria daniaInne dania
Czas przygotowania30 min.
Trudnośćprosty
Porcjeśrednia miseczka
Kalorycznośćniska
Przybliżony koszt10 zł
Autortrelemorele

Farsz, pasta: Podobne przepisy

Farsz, pasta: wypróbuj również

Powiązane Tematy