Składniki:
pierś kurczaka,
szpinak,
czosnek,
oliwa z oliwek
Jak przyrządzić?
Pierś kurczaka gotujemy z przyprawami na parze,szpinak smażymy z czosnkiem prasowanym na oliwie z oliwek.Pierś kurczaka mielimy razem ze szpinakiem,solimy i pieprzymy, dodajemy przyprawy opcjonalnie, co kto lubi...
Jak podawać?
Najlepiej kolorowo :) zielony już jest, więc odrobina papryczki czy pomidora mile połechce oczy.
Uwagi:
Otrzymaną pastę stosujemy:po dodaniu jajka - do pulpecików leciutkich gotowanych na parze albo w lekkim sosie bulionowym,jako nadzienie do naleśników (pycha!),do smarowania pieczywa,jako farsz do zrazów itp.,itd. wg wyobraźni.
Kategoria dania | Inne dania |
---|---|
Czas przygotowania | 30 min. |
Trudność | prosty |
Porcje | średnia miseczka |
Kaloryczność | niska |
Przybliżony koszt | 10 zł |
Autor | trelemorele |