Składniki:
Ryba panga - filet,
warzywa: pieczarki, pietruszka, czosnek, szczypiorek, pomidory.
Jak przyrządzić?
Pangę zawinąć w folię włożyć do piekarnika i w temp. 180 stopni piec ok. 20 min. W międzyczasie pokrojone wcześniej pieczarki podgotować. aby odparować wodę. Pietruszkę posiekać, dodać szczypiorek i rozdrobniony czosnek. Wymieszać. Dodać pieczarki. Pomidory sparzyć, obrać ze skórki, pokroić. Pod koniec pieczenia ryby wyłożyć pieczarki z pietruszką i czosnkiem oraz położyć pomidory. Zapiekać jeszcze z 10-20 min. Jeść z apetytem. Smacznego!
Kategoria dania | Dania rybne |
---|---|
Czas przygotowania | 40 min. |
Trudność | prosty |
Porcje | 2 |
Kaloryczność | ok. 400 kcal |
Przybliżony koszt | 20 zł |
Autor | Magda |