Składniki:
4 filety z pangi,
1 kg ziemniaków,
1 papryka, brukuły, 1 cebula, 1 kalafior, 2 marchewki (wedle uznania),
przyprawy: vegeta, zioła prowansalskie, bazylia, szczypiorek, sól, pieprz
Jak przyrządzić?
Rybę podsmażamy lekko na patelni, używając odrobiny oliwy z oliwek, aby była miękka, przyprawiamy ziołami z obu stron oraz skrapiamy lekko sokiem z cytryny.Ziemniaki gotujemy w wodzie i podajemy w całości.Warzywa wszystkie gotujemy na parze, aby były nietłuste i miękkie. Również doprawiamy ziołami i vegetą. Podajemy rybę ułożoną na warzywach z ziemniaczkami.
Jak podawać?
Na dużych talerzach, kilka ziemniaczków, obok warzywa, na nich kawałek ryby, posypać szczypiorkiem.
Kategoria dania | Dania rybne |
---|---|
Czas przygotowania | 40 min. |
Trudność | prosty |
Porcje | 4 |
Kaloryczność | niska |
Przybliżony koszt | 40 zł |
Autor | Ula |