Składniki:
pstrąg cały wypatroszony, pół pęczka koperku, 2 ząbki czosnku, łyżka masła, sól, pieprz, estragon
Jak przyrządzić?
Siekamy koperek oraz czosnek, przesypujemy do miseczki i tam mieszamy z masłem, solą, pieprzem i estragonem. Tak przygotowaną pastą nadziewamy pstrąga i wkładamy do garnka do otowania na parze na 20 min. Czasem trzeba rybę potrzymać trochę dłużej, jeśli jest okazalszy egzemplarz.
Potrzebne przybory:
garnek do gotowania na parze
Jak podawać?
Ja lubię pstrąga z pieczywem pełnoziarnistym lub jarzynami również przygotowanymi na parze.
Kategoria dania | Dania rybne |
---|---|
Czas przygotowania | 30 min. |
Trudność | prosty |
Porcje | 1 |
Kaloryczność | niska |
Autor | Marta |