Składniki:
- 2 dzwonka z łososia,
- pół paczki mrożonej potartej włoszczyzny, -- przyprawa Kamis do ryb,
- sól,
- łyżeczka masła.
Jak przyrządzić?
Do naczynia żaroodpornego wsypać pół paczki włoszcayzny, przykryc i 3 min. mikrofalować, następnie dodac masło, lekko posolic i wstawic jeszcze na 2 min. 750 moc. Następnie ułożyć na włoszcyźnie dzwonka łososia (natarte uprzednio przyprawą kamis i lekko posolone - ja lubie sól czosnkową, ale może być zwykła), przykryc i mikrofalować mocą 850 wat przez 5 min., a następnie jeszcze 3 min. 500 wat.
Jak podawać?
Ja podaję z ziemniakami i brokułami z wody.
Kategoria dania | Dania rybne |
---|---|
Czas przygotowania | 15 min. |
Trudność | prosty |
Autor | nina |