Łosoś z mikrofalówki

Przepis kulinarny

Składniki:

- 2 dzwonka z łososia,
- pół paczki mrożonej potartej włoszczyzny, -- przyprawa Kamis do ryb,
- sól,
- łyżeczka masła.

Jak przyrządzić?

Do naczynia żaroodpornego wsypać pół paczki włoszcayzny, przykryc i 3 min. mikrofalować, następnie dodac masło, lekko posolic i wstawic jeszcze na 2 min. 750 moc. Następnie ułożyć na włoszcyźnie dzwonka łososia (natarte uprzednio przyprawą kamis i lekko posolone - ja lubie sól czosnkową, ale może być zwykła), przykryc i mikrofalować mocą 850 wat przez 5 min., a następnie jeszcze 3 min. 500 wat.

Jak podawać?

Ja podaję z ziemniakami i brokułami z wody.

0.00
0 głosów
Dane szczegółowe
Kategoria daniaDania rybne
Czas przygotowania15 min.
Trudnośćprosty
Autornina

Łosoś z mikrofalówki: Podobne przepisy

Łosoś z mikrofalówki: wypróbuj również

Powiązane Tematy