Składniki:
- 0,5 kg piersi z kurczaka,
- puszka kukurydzy,
- 8 ogórków słodko-kwaśnych,
- 20dkg kapusty pekińskiej,
- przyprawa gyros,
- pół szklanki majonezu,
- pół szklanki ketchupu,
- 6 łyżek oliwy,
- szczypta vegety.
Jak przyrządzić?
Piersi z kurczaka pokroić w kostkę, obtoczyć w przyprawie gyros wymieszanej z oliwą i usmażyć na patelni. Ostudzone piersi ułożyć na dnie szklanego naczynia i zalać połową sosu przygotowanego z ketchupu i majonezu. Kolejną warstwę ułożyć z odsączonej kukurydzy, następnie warstwę pokrojonych w kostkę ogórków. Zalać resztą sosu. Na wierzch położyć pokrojoną kapustę pekińską, posypać szczyptą vegety. Pycha!Smacznego!
Jak podawać?
Podawać lekko schłodzone, najlepiej w szklanej misce by ładnie było widać warstwy sałatki.
Kategoria dania | Sałatki i dania z warzyw |
---|---|
Czas przygotowania | 20 min. |
Trudność | prosty |
Porcje | 8 |
Kaloryczność | dużo |
Przybliżony koszt | 15 zł |
Autor | Beti 42 |