Składniki:
- 4 kostki drobiowe,
- 3 kostki sera topionego, kremowego,
- 400g pieczarek,
- 500g mięsa mielonego.
Jak przyrządzić?
4 kostki rosołowe zagotować, dodać 3 kostki serka topionego, gotować aż do uzyskania jednolitej masy. Dodać pokrojone pieczarki i zagotować. Na koniec wrzucić zrobione z surowego mięsa kuleczki wielkości wisienek i gotować około 30 minut.
Potrzebne przybory:
Garnek, nóż, miska, łyżka.
Jak podawać?
Podawać na głębokim talerzu.
Uwagi:
Bardzo łatwa, smaczna i pożywna zupka. Przepis sprawdzony i znany wśród moich znajomych.
Kategoria dania | Zupy |
---|---|
Czas przygotowania | 90 min. |
Trudność | prosty |
Porcje | 6 |
Przybliżony koszt | 20 zł |
Autor | AGI |