Składniki:
- 1 zupka chinska,
- okolo 20 dkg kielbasy krakowskiej suszonej,
- 20 dkg goldy wedzonej (moze byc inny ser - ale najlepszy smak nadaje golda),
- 5 korniszonow,
- sloik papryki konserwowanej,
- puszka kukurydzy,
- jeden sredniej wielkosci pomidor,
- zabek czosnku,
- smietana,
- majonez,
- sol,
- pieprz.
Jak przyrządzić?
Kielbase pokroic w kostke i podsmazyc na tluszczu, zupke zalac wrzatkiem - jak bedzie juz gotowa odcedzic. Pozostale skladniki pokroic w kostke.
Czosnek sprasowac praska, nastepnie wymieszac ze smietana i majonezem.
Wszystkie skladniki polaczyc. Odstawic do lodowki na okolo godzine.
Kategoria dania | Sałatki i dania z warzyw |
---|---|
Trudność | prosty |
Autor | ANKA |