Składniki:
- mała główka kapusty pekińskiej,
- ser żółty 20 dag,
- 1 puszka kukurydzy,
- 2 ząbki czosnku,
- 2 łyżki majonezu,
- 1 mały jogurt naturalny,
- sól,
- pieprz.
Jak przyrządzić?
Kapustę drobno szatkujemy, raczej w kosteczkę niż w paseczki, ser żółty kroimy w kostki 1 cm, dodajemy kukurydzę, wszystko mieszamy razem z sosem przygotowanym z jogurtu, majonezu, przeciśniętego czosnku; doprawiamy pieprzem i solą do smaku.
Uwagi:
Naprawdę bardzo dobre pod warunkiem, że lubi sie potrawy z dodatkiem czosnku.
Kategoria dania | Sałatki i dania z warzyw |
---|---|
Czas przygotowania | 20 min. |
Trudność | prosty |
Przybliżony koszt | 10 zł |
Autor | IGŁA |