Chrupki Serowe

Przepis kulinarny

Składniki:

- 50 dag białego sera,
- półtorej szklanki mąki,
- 2 łyżki cukru,
- 2 łyżki (słabszego) octu,
- 5 jaj,
- łyżka sody,
- cukier puder,
- olej.

Jak przyrządzić?

Ser przekręcić przez maszynke, włożyć do garnka i dodać pozostałe składniki. Wymieszać na gładką masę, Na patelni rozgrzać olej, łyżką nabierać równe kawałki ciasta i smażyć na złocisty kolor. Ciasto można włozyć do specjalnej szprycy i wyciskać nią jednakowe porcje bezpośrednio na rozgrzany tłuszcz. Usmażone chrupki można obsypac cukrem pudrem.

Potrzebne przybory:

Łyżka stołowa, patelnia, maszynka, aby przekrecić ser, garnek (średni).

Jak podawać?

Na głębokim talerzyko bądz na normalnym talerzu ;P

0.00
0 głosów
Dane szczegółowe
Kategoria daniaInne dania
Trudnośćśredni
Przybliżony koszt10 zł
AutorKacha

Chrupki Serowe: Podobne przepisy

Chrupki Serowe: wypróbuj również

Powiązane Tematy