Składniki:
- 6 filetów śledziowych w oleju,
- 5 ogórków kiszonych lub marynowanych,
- 2 cebule,
- 1 puszka fasolki czerwonej,
- 4 ziemniaki,
- 1 jabłko,
- 2 jajka,
- jogurt naturalny lub majonez,
- musztarda,
- sól,
- pieprz.
Jak przyrządzić?
Fasolkę z puszki przecedzić na sitku lekko płukając wodą. Ziemniaki gotować w mundurkach tak żeby dobrze się kroiły. Jajka zagotować na twardo. Wszystkie składniki pokroić dromno (razem ze śledziami i pomieszać. Rozrobić jogurt (majonez) z musztardą - 0,5 do 1 kubka jogurtu i 3-4 łyżki musztardy. Składniki zamieszać z tym sosem. Doprawić solą pieprzem, zamieszać. Smacznego!
Kategoria dania | Sałatki i dania z warzyw |
---|---|
Czas przygotowania | 30 min. |
Trudność | prosty |
Porcje | miska |
Przybliżony koszt | 12 zł |
Autor | dr |