Składniki:
- 8 srednich ziemniaków,
- 8 plasterków sera,
- 2 jajka,
- olej,
- sól,
- pieprz.
Jak przyrządzić?
Ziemniaki obrać, umyć. Przekroić na pół, ściąć wierzchy, odłożyć. Pomiędzy dwa plastry ziemniaków włozyć plasterek sera. Każdą kanapkę owinąć w folię aluminiową ułożyć w żaroodpornej formie. Piec 30 minut w temp. 180 stopni. Jajka roztrzepać ze szczyptą soli i pieprzu. Kanapki odwinąć z folii, maczać w jajku. Olej rozgrzać na patelni, włożyć ziemniaczane kanapki, smażyć po 2-3 minuty z każdej strony.
Potrzebne przybory:
Żaroodporne naczynie.
Jak podawać?
Najlepiej smakuje sama bez dodatków!
Kategoria dania | Inne dania |
---|---|
Czas przygotowania | 45 min. |
Trudność | prosty |
Przybliżony koszt | 5 zł |
Autor | Pati |