Ananasowe kostki

Przepis kulinarny

Składniki:

CIASTO:
- 5 jajek,
- 14 dkg cukru,
- 1 mały cukier waniliowy,
- 10 dkg maki,
- 1 mały proszek do pieczenia.

KREM:
- 1 puszka ananasa w konserwie (ok. 750 ml),
- 4 łyžki maczki ziemiaczanej,
- 3 łyžki cukru,
- 2 sniežki - jedna do kremu a druga do dekoracji.

Jak przyrządzić?

CIASTO:
Białka ubić na sztywna piane powoli dodajac cukier i cukier waniliowy,nastepnie žułtka i make wymieszana z proszkiem do pieczenia. Upiec. Odstawić, aby wystygło.

KREM: Maczke ziemiaczana i cukier rozmieszać z kilkoma łyžkami soku ananasowego, reszte soku zagotować - wlać rozmieszane produkty, gotować až zgestnieje. Ostudzić i dodać drobno pokrojone ananasy oraz 1 ubita sniežke wg przepisu na opakowaniu.

Potrzebne przybory:

Mikser, garnuszek, blaszka do pieczenia.

Uwagi:

Ostudzone ciasto przekroić poziomo, na jedna czesć ciasta wyłožyć cały krem - połožyć druga czesć ciasta. Ubić sniežke, ktora nam została(wg przepisu na opakowaniu) i rozsmarować po placku. SMACZNEGO!!!

0.00
0 głosów
Dane szczegółowe
Kategoria daniaCiasta i desery
Czas przygotowania60 min.
Trudnośćprosty
AutorAnetta-Horwacja

Ananasowe kostki: Podobne przepisy

Ananasowe kostki: wypróbuj również

Powiązane Tematy