Składniki:
Ryba mrożona płaty (najlepiej mintaj, ale może być inna), jogurt, koperek, brokuły mrożone, sok z cytryny.
Jak przyrządzić?
Rybę odrobinkę rozmrozić, skropić bardzo mocno sokiem z cytryny i włożyć do parowaru. Włożyć do niego również brokuły mrożone, prosto z zamrażalnika. Pokroić drobniutko koperek, wymieszać z jogurtem naturalnym (jak ktoś lubi, można dodać śmietany). Rybę ułożyć na talerzu (należy pilnować, by się nie rozpadła), obok uparowane brokuły. Wszystko (lub tylko rybkę) polać sosem koperkowym! Mniam!
Potrzebne przybory:
parowar, nóż, łyżka
Jak podawać?
Wykwintnie (sos obok ryby) lub "po domowemu" - wszystko skąpane w sosiku:)
Uwagi:
Szybkie, zdrowe, tanie i pyszne! Polecam gorąco:)
Kategoria dania | Dania rybne |
---|---|
Czas przygotowania | 15 min. |
Trudność | prosty |
Porcje | 2-4 |
Kaloryczność | niska |
Przybliżony koszt | 20 zł |
Autor | magmala |