Składniki:
brokuły, kalafior, pomidor, ziemniak, fasolka szparagowa, ryba panga, pieprz, imbir, oliwa z oliwek, cytryna
Jak przyrządzić?
Warzywa dokładnie umyć i porwać na mniejsze kawałki, ziemniak dokładnie umyć, ale nie obierać ze skórki( pokroić w kostkę), fasolkę umyć i obciąć końcówki, rybę umyć (można pokroić na mniejsze kawałki) i posypać pieprzem, można dodac szczyptę soli do smaku.Warzywa: brokuły, kalafior, ziemniak położyć na dolnej półce szybkowaru, na kolejnej ułożyć pomidor, fasolkę, na ostatniej rybę, polać sokiem z cytryny i przykryć.Sos: oliwę z oliwek wlać do szklanki, dodać trochę wody, zetrzeć skórkę z cytryny i trochę imbiru, zamieszać.
Potrzebne przybory:
szybkowar lub domowy sprzęt: garcznek z gotującą się wodą, cedzak i przykrywka
Jak podawać?
Potrawa ciekawa kolorystycznie, białe mięso ryby i zielone warzywa tworzą smaczny obraz.Nałożyć warzywa na spodzie talerza, na warzywach ziemniak pokrojony w kostkę, a na nim kawałek ryby, szparagi ułożyć na krzyż na rybie i polać sosem.
Kategoria dania | Dania rybne |
---|---|
Czas przygotowania | 15 min. |
Trudność | prosty |
Autor | intruz |