Składniki:
stek z polędwicy wołowej,
2 szklanki różyczek brokułów (mogą być mrożone),
4 szklanki różyczek kalafiora (może być mrożony),
1/3 szklanki mleka,
1 łyżka mąki kartoflanej,
przyprawy,
oliwa (opcojonalnie)
Jak przyrządzić?
Stek rozbić i doprawić solą i pieprzem,obsmażyć na patelni, najlepiej teflonowej,(bez oleju) ok. 3 minut każdą stronę.Zalać wywarem warzywnym i gotować do miękkości.Różyczki kalafiora i brokuł ugotować na parze.Kalafior rozgotować, zmiksować z odrobiną mleka i łyżką kartoflanki.Doprawić solą i pieprzem (do smaku).Smacznego!
Potrzebne przybory:
patelnia teflonowa, garnek z wodą, sitko i pokrywka lub parowar (jak ktoś ma), tłuczek do mięs, deseczka, mikser
Kategoria dania | Dania główne |
---|---|
Czas przygotowania | 30 min. |
Trudność | prosty |
Porcje | 1 |
Autor | tygrysiol |