Składniki:
30 dag fileta z kurczaka lub udka z kurczaka,
1 torebka ryżu,
1 puszka kukurydzy,
1 papryka,
1 por,
1 brokuł,
1 cebula,
1 mrożona marchweka pokrojona w kostkę,
4 ząbki czosku
Jak przyrządzić?
Filet lub udko pieczemy na patelni albo w piekarniku.Warzywa dusimy na patelni ok. 30 min w oleju.Ryż gotujemy.Jak wszystko jest ugotowane, to ryż dodajemy do warzyw, kroimy filet na małe kawałeczki lub obieramy udko i dodajemy do ryżu i warzyw.Odpowiednio przyprawiamy solą i pieprzem.
Jak podawać?
Na talerzu przystrojonym liśćmi sałaty, rzodkiewkami.
Uwagi:
Danie bardzo smaczne, łatwe i szybkie.
Kategoria dania | Dania główne |
---|---|
Czas przygotowania | 45 min. |
Trudność | średni |
Porcje | 3 |
Kaloryczność | niska |
Przybliżony koszt | 20 zł |
Autor | Arek |