Składniki:
4 jaja,
100 g żółtego sera,
5 plasterków wędliny,
szczypiorek,
pół kubeczka śmietany,
mała cebula,
łyżeczka masła,
przyprawy: sól, pieprz, czosnek granuowany, bazylia, oregano, ostra papryka
Jak przyrządzić?
Ser zetrzeć na drobnych oczkach tarki, wędlinę pokroić w kostkę. W rondelku na parze rozpuścić masło, dodać śmietanę, przyprawy, dokładnie wymieszać. Dodać wędlinę i smażyć chwilę na parze. Wbić całe jaja, smażyć do lekkiego ścięcia białek. Dodać żółty ser i trzymać na parze do jego rozpuszczenia. Przygotowaną jajecznicę posypać drobno pokrojonym szczypiorkiem.
Potrzebne przybory:
rondelek, łyżka, nóż
Jak podawać?
Według uznania.
Uwagi:
Smaczne z chrupkim pieczywem oraz z rzodkiewkami lub zielonym ogórkiem.
Kategoria dania | Inne dania |
---|---|
Czas przygotowania | 25 min. |
Trudność | prosty |
Porcje | 1-2 |
Autor | Agata |