Zapiekana jajecznica

Przepis kulinarny

Składniki:

4 jaja,
100 g żółtego sera,
5 plasterków wędliny,
szczypiorek,
pół kubeczka śmietany,
mała cebula,
łyżeczka masła,
przyprawy: sól, pieprz, czosnek granuowany, bazylia, oregano, ostra papryka

Jak przyrządzić?

Ser zetrzeć na drobnych oczkach tarki, wędlinę pokroić w kostkę. W rondelku na parze rozpuścić masło, dodać śmietanę, przyprawy, dokładnie wymieszać. Dodać wędlinę i smażyć chwilę na parze. Wbić całe jaja, smażyć do lekkiego ścięcia białek. Dodać żółty ser i trzymać na parze do jego rozpuszczenia. Przygotowaną jajecznicę posypać drobno pokrojonym szczypiorkiem.

Potrzebne przybory:

rondelek, łyżka, nóż

Jak podawać?

Według uznania.

Uwagi:

Smaczne z chrupkim pieczywem oraz z rzodkiewkami lub zielonym ogórkiem.

0.00
0 głosów
Dane szczegółowe
Kategoria daniaInne dania
Czas przygotowania25 min.
Trudnośćprosty
Porcje1-2
AutorAgata

Zapiekana jajecznica: Podobne przepisy

Zapiekana jajecznica: wypróbuj również

Powiązane Tematy