Sk艂adniki:
- pier艣 z kurczka (porcja na ok. 6 osoby),
- ananas w puszce, kukurydza, czerwona fasolka,
- kolorowa papryka,cebula - 2 du偶e,
- ok. o,5 l ketchupu (najlepiej z Kotlina pikantny),
- przyprawa do portaw meksyka艅skich.
Jak przyrz膮dzi膰?
Dzie艅 przed przygotowaniem potrawy pier艣 z kurczaka pokroci膰 na kawa艂ki i przyprawi膰 weget膮.Przygotowane mi臋so przysmarzyc na patelni, nastepnie prze艂ozyc do wiekszego garnka i dodawa膰 pokolei cebul臋 (w kostke), papryke (w kr贸tkie paski), na ko艅cu ananas, fasolka i kukurydza. Do ketchupu dola膰 po艂ow臋 soku zkt贸ry zosta艂 z ananasa i wsypa膰 przyprawe do portaw meksyka艅skich wymiesz膰 i doda膰 do dusz膮cego si臋 mi臋sa z warzywami. Wysztstko to wymiesza膰 i dusi膰 pod przykryciem przez 15 min.
Jak podawa膰?
Najlepiej smakuje z ry偶em!
Uwagi:
Moze nie jest zbyt tania ale jak na obiad dla 6 os贸b to nie du偶o...!
Kategoria dania | Dania g艂贸wne |
---|---|
Czas przygotowania | 45 min. |
Trudno艣膰 | prosty |
Przybli偶ony koszt | 50 z艂 |
Autor | Gosiaczek |