Składniki:
- pierś z kurczka (porcja na ok. 6 osoby),
- ananas w puszce, kukurydza, czerwona fasolka,
- kolorowa papryka,cebula - 2 duże,
- ok. o,5 l ketchupu (najlepiej z Kotlina pikantny),
- przyprawa do portaw meksykańskich.
Jak przyrządzić?
Dzień przed przygotowaniem potrawy pierś z kurczaka pokrocić na kawałki i przyprawić wegetą.Przygotowane mięso przysmarzyc na patelni, nastepnie przełozyc do wiekszego garnka i dodawać pokolei cebulę (w kostke), papryke (w krótkie paski), na końcu ananas, fasolka i kukurydza. Do ketchupu dolać połowę soku zktóry został z ananasa i wsypać przyprawe do portaw meksykańskich wymieszć i dodać do duszącego się mięsa z warzywami. Wysztstko to wymieszać i dusić pod przykryciem przez 15 min.
Jak podawać?
Najlepiej smakuje z ryżem!
Uwagi:
Moze nie jest zbyt tania ale jak na obiad dla 6 osób to nie dużo...!
Kategoria dania | Dania główne |
---|---|
Czas przygotowania | 45 min. |
Trudność | prosty |
Przybliżony koszt | 50 zł |
Autor | Gosiaczek |