Tak przygotowywali się do otwarcia pierwszego fast foodu w Polsce. Archiwalna relacja pracowników

"Mięsem były pokrywki, frytki to były pocięte słomki, sałata to zielona krępina". Tak uczyli się... gotować.

Jeden z najpopularniejszych fast foodów na świecie pojawił się w Polsce 17 czerwca 1992 roku na rogu ulicy Marszałkowskiej i Świętokrzyskiej. Od czasu powstania restauracji do momentu utworzenia jednej z nich w Polsce musiały minąć aż 52 lata.

Polacy oczekiwali na ten moment z niecierpliwością. Klientów było tak dużo, że w dniu otwarcia fast foodu ustanowiony został rekord świata w liczbie transakcji. W sumie dokonano 13,3 tysiąca zamówień!

Zobaczcie archiwalne nagranie rozmowy z pierwszymi pracownikami, którzy opowiadali, jak uczyli siÄ™ gotować…

Uczyliśmy się tak naprawdę na sucho. Mięsem były pokrywki od słoików, frytki to były pocięte słomki, sałata to zielona krępina. I na tym się uczyliśmy, bo tych produktów po prostu nie było - tłumaczyła wówczas jedna z zatrudnionych.

Źródło: TVP

Podziel siÄ™:

Przeczytaj także:

Ten artykuł nie ma jeszcze komentarzy

Pokaż wszystkie komentarze

Także w kategorii Kafeteria.tv:

Teraz zwrot zakupionego towaru jest łatwiejszy. Wystarczy znać przepisy Zamieszczasz ZDJĘCIA W SIECI? Możesz łatwo złamać prawo OŚRODEK OPIEKI dla seniorów - czym kierować się przy wyborze? Internet ŚMIEJE SIĘ z premier Ewy Kopacz. Wszystko przez NAGRANIE O OSCARACH Pogrubiający nie dla wszystkich. Jaki TUSZ DO RZĘS wybrać? Epidemiolodzy ostrzegają PRZED GRYPĄ wszystkie KOBIETY starające sie o dziecko Robisz ZAKUPY PRZEZ INTERNET? Poznaj swoje nowe prawa Czy IDEALNY chłopak istnieje? Tak, ale... Zdania o ich wpływie na oczy są podzielone.Czy SOCZEWKI KONTAKTOWE są bezpieczne? Conchita Wurst pokazuje, jak zmienia się w KOBIETĘ! Opalasz się TOPLESS? Krytyka to nie jedyne, na co się narażasz... Groźne poparzenia BARSZCZEM SOSNOWSKIEGO. Objawy mogą utrzymać się kilka miesięcy