Tak przygotowywali się do otwarcia pierwszego fast foodu w Polsce. Archiwalna relacja pracowników
"Mięsem były pokrywki, frytki to były pocięte słomki, sałata to zielona krępina". Tak uczyli się... gotować.
Jeden z najpopularniejszych fast foodów na świecie pojawił się w Polsce 17 czerwca 1992 roku na rogu ulicy Marszałkowskiej i Świętokrzyskiej. Od czasu powstania restauracji do momentu utworzenia jednej z nich w Polsce musiały minąć aż 52 lata.
Polacy oczekiwali na ten moment z niecierpliwością. Klientów było tak dużo, że w dniu otwarcia fast foodu ustanowiony został rekord świata w liczbie transakcji. W sumie dokonano 13,3 tysiąca zamówień!
Zobaczcie archiwalne nagranie rozmowy z pierwszymi pracownikami, którzy opowiadali, jak uczyli siÄ™ gotować…
Uczyliśmy się tak naprawdę na sucho. Mięsem były pokrywki od słoików, frytki to były pocięte słomki, sałata to zielona krępina. I na tym się uczyliśmy, bo tych produktów po prostu nie było - tłumaczyła wówczas jedna z zatrudnionych.
Źródło: TVP
Ten artykuł nie ma jeszcze komentarzy
Pokaż wszystkie komentarze