Tak przygotowywali się do otwarcia pierwszego fast foodu w Polsce. Archiwalna relacja pracowników

"Mięsem były pokrywki, frytki to były pocięte słomki, sałata to zielona krępina". Tak uczyli się... gotować.

Jeden z najpopularniejszych fast foodów na świecie pojawił się w Polsce 17 czerwca 1992 roku na rogu ulicy Marszałkowskiej i Świętokrzyskiej. Od czasu powstania restauracji do momentu utworzenia jednej z nich w Polsce musiały minąć aż 52 lata.

Polacy oczekiwali na ten moment z niecierpliwością. Klientów było tak dużo, że w dniu otwarcia fast foodu ustanowiony został rekord świata w liczbie transakcji. W sumie dokonano 13,3 tysiąca zamówień!

Zobaczcie archiwalne nagranie rozmowy z pierwszymi pracownikami, którzy opowiadali, jak uczyli się gotować…

Uczyliśmy się tak naprawdę na sucho. Mięsem były pokrywki od słoików, frytki to były pocięte słomki, sałata to zielona krępina. I na tym się uczyliśmy, bo tych produktów po prostu nie było - tłumaczyła wówczas jedna z zatrudnionych.

Źródło: TVP

Podziel się:

Przeczytaj także:

Ten artykuł nie ma jeszcze komentarzy

Pokaż wszystkie komentarze

Także w kategorii Kafeteria.tv:

Michał Piróg z dildem w dłoni w nowym teledysku MASŁOWSKIEJ Okuliści ostrzegają: Polacy widzą coraz gorzej! Tak powstaje popularny "eliksir młodości". Sekret drogocennego olejku arganowego Nowe zasady PRZEWOŻENIA DZIECI w samochodach. Będzie bezpieczniej? "No woman, no drive". Kolejna akcja przeciwko DYSKRYMINACJI kobiet W jego składzie znajdziesz nawet WODOROSTY. Tak oszukują nas producenci Przez ojca sadystę straciła wiarę w siebie. Niezwykła metamorfoza pani Krystyny Niezwykłe włosy mieszkanki Indii Niewłaściwie przechowywane wydzielają substancje toksyczne. Gdzie trzymać warzywa? Urodziła się z DEFEKTEM NARZĄDÓW. Lekarz opracował zdumiewającą metodę leczenia Chorują głównie KOBIETY. To nie wina odporności psychicznej, tylko HORMONÓW Program do sporządzania portretów przestępców stworzył IDEAŁ PIĘKNA