Tak przygotowywali się do otwarcia pierwszego fast foodu w Polsce. Archiwalna relacja pracowników

"Mięsem były pokrywki, frytki to były pocięte słomki, sałata to zielona krępina". Tak uczyli się... gotować.

Jeden z najpopularniejszych fast foodów na świecie pojawił się w Polsce 17 czerwca 1992 roku na rogu ulicy Marszałkowskiej i Świętokrzyskiej. Od czasu powstania restauracji do momentu utworzenia jednej z nich w Polsce musiały minąć aż 52 lata.

Polacy oczekiwali na ten moment z niecierpliwością. Klientów było tak dużo, że w dniu otwarcia fast foodu ustanowiony został rekord świata w liczbie transakcji. W sumie dokonano 13,3 tysiąca zamówień!

Zobaczcie archiwalne nagranie rozmowy z pierwszymi pracownikami, którzy opowiadali, jak uczyli siÄ™ gotować…

Uczyliśmy się tak naprawdę na sucho. Mięsem były pokrywki od słoików, frytki to były pocięte słomki, sałata to zielona krępina. I na tym się uczyliśmy, bo tych produktów po prostu nie było - tłumaczyła wówczas jedna z zatrudnionych.

Źródło: TVP

Podziel siÄ™:

Przeczytaj także:

Ten artykuł nie ma jeszcze komentarzy

Pokaż wszystkie komentarze

Także w kategorii Kafeteria.tv:

Będzie POLSKI SERIAL O ZOMBIE! Premiera na jesieni Tak wygląda najbrzydszy pies świata Marihuana MEDYCZNA. Czym różni się od zwykłej i czy jest bezpieczna? Dziecko nie chodzi lub nie mówi. Kiedy należy zacząć się martwić? Polka nazywana "najszybszą babcią świata". Zdobyła Mont Blanc mając 68 lat Czy ZAZDROŚĆ może zniszczyć związek? Cała prawda o zazdrośnikach HIT INTERNETU! YouTube podsumował 2013 rok Jak bezpiecznie się opalić? Zdrowsze alternatywy dla plażowania Z ukrytą kamerą próbowali kupić tabletkę "dzień po" Powody, przez które urzędnik nie pozwoli ci ZMIENIĆ NAZWISKA Marzysz o białych zębach? Nigdy nie wybielaj ich sama w domu! Co tak naprawdę MYŚLĄ MĘŻCZYŹNI?