Kurczak w warzywach (autor Dorota) - Przepis

Przepis kulinarny

Składniki:

pół kurczaka, smalec, 4 marchewki, 2 pietruszki, jabłko, czosnek i sól

Jak przyrządzić?

Kurczaka natrzeć solą i posiekanym czosnkiem, włożyć do naczynia, najlepiej żaroodpornego posmarowanego smalcem i podpiec w piekarniku. W międzyczasie zetrzeć na tarce marchewki, pietruszki i jabłko, wymieszać i obłożyć nimi podpieczonego kurczaka. Podlać wodą i dusić do miękkości.

Jak podawać?

Potrawa świetnie smakuje zarówno z frytkami, ryżem, ziemniakami, jak i z chlebem.

Uwagi:

Życzę smacznego.

0.00
0 głosów
Dane szczegółowe
Kategoria daniaDania z drobiu
Czas przygotowania30 min.
Trudnośćprosty
Przybliżony koszt6 zł
AutorDorota

Kurczak w warzywach (autor Dorota): Podobne przepisy

Kurczak w warzywach (autor Dorota): wypróbuj również

Powiązane Tematy