Filety rybne w sosie pomidorowym - Przepis

Przepis kulinarny

Składniki:

750 g filetów z ryby o białym mięsie (soli, morszczuka),
duża puszka pomidorów,
sól, rozmaryn,
sok z cytryny,
2 ząbki czosnku

Jak przyrządzić?

Filety umyć, osuszyć ręcznikiem papierowym. Posolić, dokładnie natrzeć rozmarynem, skropić sokiem z cytryny. Odstawić do lodówki.Pomidory przełożyć do rondla z rozgrzanym olejem i przez 10 minut dusić pod przykryciem na małym ogniu. Do sosu z pomidorów dodać sól, zmiażdżony czosnek i rozmaryn. Zamieszać, włożyć rybę i dusić ok. 20 min.

Jak podawać?

Podawać z ryżem, pieczywem lub ziemniakami.

Uwagi:

Przy duszeniu jakiekolwiek potrawy z ryb nie nalezy jej mieszać, gdyż rybka się rozleci. Lepiej poruszać całym rondlem, by sos dotarł wszędzie. Można dodać odrobinę papryki w proszku i pieprzu do smaku.

0.00
0 głosów
Dane szczegółowe
Kategoria daniaDania rybne
Czas przygotowania40 min.
Trudnośćprosty
Porcje4
Kalorycznośćok. 300 kcal
Przybliżony koszt20 zł
AutorMarti

Filety rybne w sosie pomidorowym: Podobne przepisy

Filety rybne w sosie pomidorowym: wypróbuj również

Powiązane Tematy