Składniki:
2 pomidory, 1 ogórek, 2 jajka, 1 kalafior, pieczarki konserwowe - 1 słoik, 1 papryka, 30 dag fasolki szparagowej, 2-3 ziemniaki, pęczek rzodkiewek, 1 łyżeczka oliwy z oliwek, majonezu i jogurtu naturalnego, sól, pieprz, zioła do sałatek, 1 ząbek czosnku, seler naciowy
Jak przyrządzić?
Kalafior, fasolkę szparagową, ziemniaki, jajka ugotować. Wszystkie składniki pokroić grubo (na ćwiartki, cząstki, połówki. Polać oliwą z oliwek. Przygotować sos z jogurtu naturalnego, majonezu, zmiażdżonego ząbka czosnku i przypraw.
Potrzebne przybory:
nóż, garnek do gotowania na parze lub normalne garnki
Jak podawać?
Potrawę podawać w miskach.
Uwagi:
Sosem polewać dopiero po nałożeniu sałatki na tależ.Jarzyny najlepiej gotować na parze, by nie straciły witamin.
Kategoria dania | Sałatki i dania z warzyw |
---|---|
Czas przygotowania | 10 min. |
Trudność | prosty |
Porcje | 6 |
Kaloryczność | niska |
Przybliżony koszt | 20 zł |
Autor | Grzegorz |