Składniki:
jeden filet z piersi kurczaka,
puszka kukurydzy konserwowej,
por lub szalotka,
zioła prowansalskie,
sól, biały pieprz,
jogurt, majonez
ewentualnie 2 łyżeczki keczupu
Jak przyrządzić?
Filet posypać przyprawami i pozostawić pod przykryciem w lodówce na minimum 3 godz. Potem ugotować na parze i dokładnie rozdrobnić (najlepiej widelcem na nitki). Warzywa drobno posiekać, kukurydzę odcedzić, wszystkie składniki wymieszać.Z jogurtu, majonezu i keczupu sporządzić sos. Polać nim sałatkę i wstawić na ok. 1,5 godz. do lodówki. Ewentualnie można dodać jeszcze ananasa pokrojonego w kostkę.
Jak podawać?
Najlepiej smakuje z chlebem razowym lub tostem.
Kategoria dania | Sałatki i dania z warzyw |
---|---|
Czas przygotowania | 20 min. |
Trudność | prosty |
Porcje | 6 |
Kaloryczność | średnia |
Przybliżony koszt | 12 zł |
Autor | Katka |