Kolorowy filet - Przepis

Przepis kulinarny

Składniki:

2 filety kurczaka, papryka żółta, czerwona i zielona, cukinia, ananas - pół puszki lub świeży, brokuł

Jak przyrządzić?

Umyj i oczyść filety kurczaka. Możesz je obtoczyć w marynacie lub w otrębach pszennych i sezamie (polecam). Następnie włóż filety na 60 min do lodówki. Paprykę umyć, usunąć nasienie i pokroić w paski. Cuknię umyć i pokroić w plasterki. Ananasa pokroić w kosteczkę. Brokuł umyć, porozdzielać różyczki. Warzywa wymieszać i ułożyć razem z filetami do parowaru (ale do osobnych szufladek). Gotować warzywa, aż będą miękkie.

Jak podawać?

Gotowe filety podawać razem z warzywami i sokiem. Można podawać z ryżem.

0.00
0 głosów
Dane szczegółowe
Kategoria daniaDania z drobiu
Czas przygotowania30 min.
Trudnośćprosty
Porcje2
Kalorycznośćniska
Przybliżony koszt15 zł
Autormarzena

Kolorowy filet: Podobne przepisy

Kolorowy filet: wypróbuj również

Powiązane Tematy