Składniki:
1/2 kg filetów z morszczuka,
pęczek młodej marchewki,
brokuły (kilka różyczek),
2 młode kalarepki,
6-7 młodych ziemniaczków,
koperek świeży,
1/4 kostki masła,
vegeta,
3 łyżki bułki tarej
Jak przyrządzić?
Filety z morszczuka pokroić w kawałki, marchewkę oskrobać, opłukać brokuły, kalarepkę obrać i pokroić w talarki, ziemniaczki oskrobać. W parowarze ułożyć na samym dnie kawałki ryby - posypać lekko vegetą, jako następną warstwę marchewkę i ziemniaki - również przyprawić lekko vegetą, następna warstwa to brokuły i kalarepka. Gotować do miękkości warzyw na parze. Bułkę tartą zrumienić na suchej patelni, dodać masło. Ułożyć warzywa i rybę na talerzu, polać stopionym masełkiem i bułką tartą. Posypać potrawę koperkiem.
Jak podawać?
Warzywa ułożyć obok siebie, a rybę po drugiej stronie talerza.
Kategoria dania | Dania rybne |
---|---|
Czas przygotowania | 20 min. |
Trudność | prosty |
Porcje | 2-3 |
Autor | dankarz |