Składniki:
Jogurt naturalny (125 g),
szczypiorek (pęczek),
rzodkiewki (pęczek),
chrzan tarty (parę łyżeczek),
sól,
pieprz kolorowy
Jak przyrządzić?
Umyć warzywa i odsączyć. Szczypiorek drobno posiekać, rzodkiewki zetrzeć drobno na tarce. Połączyć z jogurtem.Dodać parę łyżeczek tartego chrzanu. Doprawić solą i pieprzem.
Potrzebne przybory:
tarka
Uwagi:
Prosty dip, który bardzo ładnie się prezentuje na talerzu - biało-czerwono-zielone. Chrzan powinien tylko nadać sosowi charakter, a nie zdominować jego smak, więc lepiej dać ciut mniej niż za dużo. Można używać zarówno świeżo startego chrzanu, jak i takiego ze słoika.Smacznego.
Kategoria dania | Dania z grilla |
---|---|
Czas przygotowania | 7 min. |
Trudność | prosty |
Autor | Lotinnam |