Dip chrzanowy

Przepis kulinarny

Składniki:

Jogurt naturalny (125 g),
szczypiorek (pęczek),
rzodkiewki (pęczek),
chrzan tarty (parę łyżeczek),
sól,
pieprz kolorowy

Jak przyrządzić?

Umyć warzywa i odsączyć. Szczypiorek drobno posiekać, rzodkiewki zetrzeć drobno na tarce. Połączyć z jogurtem.Dodać parę łyżeczek tartego chrzanu. Doprawić solą i pieprzem.

Potrzebne przybory:

tarka

Uwagi:

Prosty dip, który bardzo ładnie się prezentuje na talerzu - biało-czerwono-zielone. Chrzan powinien tylko nadać sosowi charakter, a nie zdominować jego smak, więc lepiej dać ciut mniej niż za dużo. Można używać zarówno świeżo startego chrzanu, jak i takiego ze słoika.Smacznego.

0.00
0 głosów
Dane szczegółowe
Kategoria daniaDania z grilla
Czas przygotowania7 min.
Trudnośćprosty
AutorLotinnam

Dip chrzanowy: Podobne przepisy

Dip chrzanowy: wypróbuj również

Powiązane Tematy