Dip z KOZIEGO SERKA i awokado. Idealny jako dodatek do przekąsek
Doskonale sprawdza się w połączeniu z krewetkami.
Ser kozi to źródło ważnych dla zdrowia składników odżywczych. Jest bogaty w białko, cynk, kwas foliowy, witaminy z grupy B i A, a także wapń, potas, fosfor, i magnez. Dzięki nim pomaga wzmacniać kości, mięśnie i przyczynia się do prawidłowej pracy serca i nerek. To jednak nie tylko skarbnica witamin i mikorelementów, ale również… smaku. W połączeniu z awokado stanowi doskonały dodatek do przekąsek.
Składniki: średnie awokado, 2 łyżki serka koziego, 2 małe ząbki czosnku, 3 łyżki soku z limonki, 2 łyżki oliwy, sól i pieprz.
Źródło zdjęć: Shutterstock

Ten artykuł nie ma jeszcze komentarzy
Pokaż wszystkie komentarze