Dip ekspresowy - Przepis

Przepis kulinarny

Składniki:

Majonez, keczup, czosnek, miód (cukier), ostra papryka (chili).

Jak przyrządzić?

Zmieszać ze sobą keczup i majonez (lepiej nieco więcej keczupu, lepszy kolor), dodać przeciśnięty czosnek, trochę ostrej papryki (lub chili), dosłodzić miodem (lub cukrem). Wymieszać i już. Jeden z najprostszych sosów do grilla ze składników, które z reguły są w domu.

Potrzebne przybory:

wyciskacz do czosnku

Uwagi:

Przy robieniu tego dipu wszystko jest (niestety) na oko. Majonez i keczup wg uznania, przy czym moim zdaniem należy unikać rzadkiego majonezu i bardzo kwaśnego keczupu (ja używam majonezu Winiar i keczupu Włocławka). Czonek wg uznania. Lepiej dosładzać miodem (cukier wolniej się rozpuszcza).

0.00
0 głosów
Dane szczegółowe
Kategoria daniaSosy
Czas przygotowania5 min.
Trudnośćprosty
AutorLotinnam

Dip ekspresowy: Podobne przepisy

Dip ekspresowy: wypróbuj również

Powiązane Tematy