Składniki:
Majonez, keczup, czosnek, miód (cukier), ostra papryka (chili).
Jak przyrządzić?
Zmieszać ze sobą keczup i majonez (lepiej nieco więcej keczupu, lepszy kolor), dodać przeciśnięty czosnek, trochę ostrej papryki (lub chili), dosłodzić miodem (lub cukrem). Wymieszać i już. Jeden z najprostszych sosów do grilla ze składników, które z reguły są w domu.
Potrzebne przybory:
wyciskacz do czosnku
Uwagi:
Przy robieniu tego dipu wszystko jest (niestety) na oko. Majonez i keczup wg uznania, przy czym moim zdaniem należy unikać rzadkiego majonezu i bardzo kwaśnego keczupu (ja używam majonezu Winiar i keczupu Włocławka). Czonek wg uznania. Lepiej dosładzać miodem (cukier wolniej się rozpuszcza).
Kategoria dania | Sosy |
---|---|
Czas przygotowania | 5 min. |
Trudność | prosty |
Autor | Lotinnam |