Składniki:
kukurydza z puszki, czerwona fasola, dwa ogórki świeże, sól, majonez
Jak przyrządzić?
Kukurydzę przełożyć do sitka, wypłukać i odcedzić, to samo zrobić z czerwoną fasolą. Pokroić w bardzo drobną kostkę ogórki śweże. Po odcedzeniu przełożyć wszystkie składniki do miski i wymieszać, dodać do smaku troszkę soli, następnie wszystko wymieszać z majonezem... i gotowe!
Potrzebne przybory:
nóż, miska, sitko
Jak podawać?
Można zjeść na śniadanie czy kolację, z bułeczkami czy chlebem lub z mięsem.
Uwagi:
Jest bardzo pyszna.
Kategoria dania | Sałatki i dania z warzyw |
---|---|
Czas przygotowania | 15 min. |
Trudność | prosty |
Kaloryczność | średnia |
Przybliżony koszt | 9 zł |
Autor | Alicja |