Składniki:
filet z ryby pangi, brokuły, 4 pieczarki, pół ziemniaka, marchewka, kukurycza, minikostka Knorr bazylia i przyprawa do ryby
Jak przyrządzić?
Filet obmyć, przekroić na pół i posypać przyprawą do ryb, nie obierać ze skórki pieczarek i ziemniaków, tylko dokładnie obmyć i pokroić w grube plastry. Oskrobać marchewkę i również pokroić, dodać brokuły i kukurydzę - warzywa ułożyć na rybie i posypać bazylią. Gotować na parze przez 20 min, nie podnosząc przykrywki. Ryba i warzywa będą soczyste i bardzo smaczne.
Jak podawać?
Od razu po wyjęciu z garnka.
Kategoria dania | Dania rybne |
---|---|
Czas przygotowania | 20 min. |
Trudność | prosty |
Porcje | 2 |
Kaloryczność | niska |
Autor | Ania |