Kergulena w pieczarkach

Przepis kulinarny

Składniki:

4 szt. kerguleny średniej wielkości,
1 pęczek natki pietruszki,
400 g pieczarek,
2 łyżki śmietany,
przyprawy,
sok z cytryny.

Jak przyrządzić?

W dolnym naczyniu proszę ułożyć rybę. Skropić ją cytryną doprawioną przyprawami.Następie proszę poukładać na rybie pokrojone pieczarki (najlepiej pieczarki pokroić w cienkie talarki). Polać pieczarki śmietaną.Na wierzch posypać pokrojoną natkę pietruszki. Parować 15-20 min.

Uwagi:

Jeśli ktoś chce, żeby danie było jeszcze mniej kaloryczne, można zamienić śmietanę na jogurt naturalny bądź wymieszać pół na pół.

0.00
0 głosów
Dane szczegółowe
Kategoria daniaDania rybne
Czas przygotowania15 min.
Trudnośćprosty
Porcje4
AutorPlonek - Róża

Kergulena w pieczarkach: Podobne przepisy

Kergulena w pieczarkach: wypróbuj również

Powiązane Tematy