Składniki:
4 szt. kerguleny średniej wielkości,
1 pęczek natki pietruszki,
400 g pieczarek,
2 łyżki śmietany,
przyprawy,
sok z cytryny.
Jak przyrządzić?
W dolnym naczyniu proszę ułożyć rybę. Skropić ją cytryną doprawioną przyprawami.Następie proszę poukładać na rybie pokrojone pieczarki (najlepiej pieczarki pokroić w cienkie talarki). Polać pieczarki śmietaną.Na wierzch posypać pokrojoną natkę pietruszki. Parować 15-20 min.
Uwagi:
Jeśli ktoś chce, żeby danie było jeszcze mniej kaloryczne, można zamienić śmietanę na jogurt naturalny bądź wymieszać pół na pół.
Kategoria dania | Dania rybne |
---|---|
Czas przygotowania | 15 min. |
Trudność | prosty |
Porcje | 4 |
Autor | Plonek - Róża |