Omlet na parze z warzywami - Przepis

Przepis kulinarny

Składniki:

4 jaja, 4 stołowe łyżki mleka, 2 łyżki masła, fasolka szparagowa, kalafior, szczypiorek - warzywa wybieramy wedle uznania

Jak przyrządzić?

Jaja umyć, sparzyć wrzątkiem, oddzielić białko od żółtka. Żółtko roztrzepać z mlekiem, wlać stopione chłodne masło, szczyptę soli oraz np. posiekany drobno, umyty, osączony szczypiorek. Na masę włożyć ubitą pianę z białka i delikatnie wymieszać. Wlać masę do płaskiego naczynia i gotować na parze 20-30 min. Podać z fasolką, kalafiorem z wody lub szpinakiem. Smacznego.

0.00
0 głosów
Dane szczegółowe
Kategoria daniaDania wegetariańskie
Czas przygotowania20 min.
Trudnośćprosty
Porcje2
Przybliżony koszt10 zł
AutorDominika

Omlet na parze z warzywami: Podobne przepisy

Omlet na parze z warzywami: wypróbuj również

Powiązane Tematy