Składniki:
4 jaja, 4 stołowe łyżki mleka, 2 łyżki masła, fasolka szparagowa, kalafior, szczypiorek - warzywa wybieramy wedle uznania
Jak przyrządzić?
Jaja umyć, sparzyć wrzątkiem, oddzielić białko od żółtka. Żółtko roztrzepać z mlekiem, wlać stopione chłodne masło, szczyptę soli oraz np. posiekany drobno, umyty, osączony szczypiorek. Na masę włożyć ubitą pianę z białka i delikatnie wymieszać. Wlać masę do płaskiego naczynia i gotować na parze 20-30 min. Podać z fasolką, kalafiorem z wody lub szpinakiem. Smacznego.
Kategoria dania | Dania wegetariańskie |
---|---|
Czas przygotowania | 20 min. |
Trudność | prosty |
Porcje | 2 |
Przybliżony koszt | 10 zł |
Autor | Dominika |