Składniki:
20 dag mięsa z piersi kurczaka, torebka ryżu, trzy marchewki, cebula, seler, por, 3 łyżki kukurydzy z puszki, łyżka masła, sos sojowy ciemny.
Jak przyrządzić?
Wszystkie składniki kroimy na małe kawałki (jak na sałatkę warzywną). Nie mam parowaru, gotuję to na sitku wszystko razem do miękkości. Kiedy już będą ugotowane i jeszcze ciepłe, mieszamy składniki w naczynku, polewając łyżką sosu sojowego i dodając łyżkę masełka.
Uwagi:
Jeśli ktoś chce, może zrezygnować z masła, choć masło dodaje dużo smaku, a ma tłuszcz i białko.
Kategoria dania | Dania główne |
---|---|
Czas przygotowania | 20 min. |
Trudność | prosty |
Porcje | 2-3 |
Kaloryczność | średnia |
Przybliżony koszt | 15 zł |
Autor | MartaLeLe |